Barış Ege – Profesyonel Koç, Yazar, NLP ve Bilinçaltı Uzmanı

logo

Gelecek, En İyi Yaşadığımız An da Şekillenir

Sevgili dost, insanın tercih edebileceği en kötü şey, geleceği bulunduğu anda şekillendirmek yerine onun için kaygılanıp durmasıdır. Korkuların tamamı, geleceği hayal ederken ortaya çıktığına göre, aynı şekilde geleceğe bıraktığınız işler de bu korkuyu artırır. İnsanların büyük bir çoğunluğu tam da bu yüzden stres, yorgunluk ve yılgınlık içindedir. Dahası sürekli bir kararsızlık girdabının içinde dolanır dururlar…

Birçok insanın hedefinden vazgeçmesinin sebebi, ilk andaki motivasyonu kaybolunca koyulan hedeflerin gözünde çok büyümesidir. Zihnin gelecekte yapacağın işleri büyütür ve korkulacak hale getirir. Bu da erteleme, ya da tamamen vazgeçmeye sebep oluyor.  

Büyük bir hedefe erişmek için hiç durmadan çalışacak olma duygusu insanların kaygılarını ortaya çıkarır. O yüzden hedefleri küçültmekte fayda var.  Çünkü zihnimiz gelecekte yapılacak işleri büyütür ve korkulacak bir hale getirir. İşte bu yüzden erteleriz, bir türlü harekete geçemeyiz. Korku, her zaman ertelemeye sebep olur, kim korktuğu bir şeyden çok hoşlanır ki?

O yüzden küçültmek, bugün yapılabileceklerini düşünmek ve hemen eyleme geçmek müthiş zaferlere giden yoldur. Buradaki eylem küçük olduğunda seni çok rahat harekete geçirir. Büyük çaba gerektiren şeyler olmak zorunda değil. Zen öğreticilerinin değdiği gibi; “çabasız çaba”

Tüm bunların önüne geçmenin en iyi yolu, sadece “Şimdi” üzerine odaklanmaktır… Çünkü gelecek en iyi yaşadığımız anda şekillenir. Eğer bugün üzerine düşeni yaptıysan büyük hedefini düşünüp kaygılanma! Sadece bugüne bak… Nedir şu anda yapman gereken? 3 kilometre koşmak, 50 şınav çekmek, müşterilerden randevu almak için 10 telefon görüşmesi mi, yazdığın kitap için günlük görev olan 3 sayfayı tamamlamak… Sadece buna odaklanman yeterli merak etme. Çünkü büyük işler bir dizi küçük şeyin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar.

Ben bir yaşam koçu olarak yapacak çok işi olduğunu ancak bunlar için yeterli zamanı olmadığını söyleyen insanlarla sık sık çalışıyorum. Genelde bunalmış olduğunu söyleyen danışanlarımdan onları bunaltan işler konusunda bana örnek vermelerini isterim. Danışanım tarafından örnek verildiğinde anında o işi birlikte yaparız. Bunun pek de zor olmadığını gördüğünde danışanım çok şaşırır. Aslında şaşıracak pek de bir şey yoktur çünkü bu konu ile ilgili kişinin tek eksiği eyleme karşı önyargılı olmasıdır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR  Konfor Alanını Anlamak ve Ondan Kurtulmak!

Herhangi bir konuda başarılı olmak mı istiyorsun? Şu anda iyi bir iş çıkarmak bu konuda yapılabilecek en iyi şeydir.

Senaryolar yazmak yerine önyargılardan kurtulup harekete geçmek harika bir duygudur. Zira eyleme geçmek bir işin sonunu görmenin tek yoludur. Eğer sonuçlar istediğimiz gibi olmazsa, yapmamız gereken şey karamsarlığa kapılmak değil, yalnızca değerlendirme yapmaktır. Geleceği kaygılarla doldurmak yerine onu yaratmak istiyorsan şimdinin gücünü kullanmalı ve harekete geçmelisin. Çünkü gelecek, sadece yaşadığımız anda şekillenir. Peter Drucker’ın dediği gibi, “Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu yaratmaktır” Yaratmakta, sadece eylemle olur. Kaygı üretmeye gerek yoktur, bunun yerine “İstediğim geleceğe ulaşmak için bugün üzerime düşen nedir?” diye sormalı ve bugün yapman gerekenlere odaklanmalısın. Bu, geleceği inşa etmek için yeterlidir çünkü bugünü başarılı bitirmekle bütün hayatını başarılı geçirmek arasında bir fark yoktur.

Ve geleceğin, şu anda üzerinde çalıştığından başka bir şey değildir. Senin korkuları bırakıp eyleme geçmene ve senin geleceğini yaratmana…

Sevgiyle kal 🙂

Merhaba 🙂
Kendine inanman, daha mutlu, başarılı ve refah içinde hissetmen için

Seni üceretsiz e-bülten ailemize katılmaya davet ediyoruz

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Görüşlerini Paylaşmak İster Misin?

Barış Ege - Profesyonel Koç, Yazar, NLP ve Bilinçaltı Uzmanı sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et