Barış Ege – Profesyonel Koç, Yazar, NLP ve Bilinçaltı Uzmanı

logo

Başarı Bir Bedel Ödeme Konusudur

Bedel Ödeme konusu, sadece bir şeyler elde edene kadar bazı zorluklara, ıstıraplara dayanmak değildir… Kısa ya da uzun vadede, dünyanın şaşmaz bir adalet dengesi vardır ve bu “ne kadar çok verirsen, o kadar çok alırsın” anlamına gelir.

Ünlü düşünür ve yazar Ralp Waldo Emerson bir makalesinde “Ne kadar uzun süreyle bir karşılık beklemeden (nihai hedefine ulaşana kadar çalışmak anlamında) bir şeyler yaparsanız, en sonunda elde edecekleriniz de o kadar büyük olur” diyordu…

Buna kesinlikle inanıyorum, kendi hayatımda da, tanıdığım başarılı insanların hayatında da, somut şekilde örneklerini gördüğüm evrenin yasalarından biridir bu adeta… Kazanacaklarını artırmak istiyorsan, katılarının miktar ve niteliğini artırmalısın.

Kişisel gelişim denilince akla ilk gelen büyük motivasyon ustalarından Zig Zaglar, kendi adıyla anılabilecek bir yasa çerçevesinde şöyle diyordu “Başkalarının isteklerini elde etmeleri konusunda onlara ne denli yardımcı olursanız hayatta, istediğiniz şeylere sahip olma konusunda size o kadar yardımcı olur” Bu bedel ödeme konusunun bambaşka ve çok güzel bir yaklaşımıdır.

Bedel ödeme konusu, kurs boyunca çok bahsettiğim Neden-Sonuç (Etki-Tepki) yasasının açılımlarındandır aynı zamanda. Bugün sahip olduğun her şey (az ya da çok) ‘dün’ dahil, geçmişinde ödediğin bedellerin sonucudur. O bedel ne kadar büyük olursa, elde edeceklerin de o kadar büyük olur. Yani bugün sahip olduğun maddi ve manevi varlıklardan memnun değilsen, gelecekte bunların daha fazlasını elde etmek için yapman gereken ödediğin bedeli artırmaktır.

Başarı, başarısızlık, mutluluk ve mutsuzluk konularının temeli budur desek yeridir. Tüm iş faaliyetlerinin de temel ilkesi budur: İnsanların istedikleri miktarda satın alacakları ürün ve hizmetleri onlar için hazır hale getirmek, alacakların karşılığında ödeyeceğin bedeldir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR  Büyük Sonuçlar Üretmenin Formülü

Tüm başarılı insan ve şirketlerin yaptığı şey, sunmakta oldukları ürün ve hizmetlerin kalite ve miktarını geliştirmek için odaklı bir zaman harcayarak sürekli yeni yollar aramaktır. Müşterilerine, diğerlerinin yaptıklarına oranla daha iyi hizmet edebilmek amacıyla harcadıkları emek ve zaman, onların herkesten fazla kazanmalarının bedelidir.

Belki burada şöyle bir soru sorabiliriz kendimize;

“İnsanlara/müşterilerime sunduğum hizmetlerin değerini artırmak için bugün (nasıl bir bedel ödeyebilirim) ne yapabilirim?

Bunun için “Tam olarak ne istiyorum?” sorusunun ardından “Bunun için hangi bedeli ödemeye hazırım?” sorusuyla devam edebiliriz. Mental olarak, bakkaldan aldığın ekmek karşılığında ödediğin ücretten farklı bir şeyden bahsetmiyoruz aslında.

Daha önce elde etmediğin bir şeyi elde etmek istiyorsan, daha önce yapmadığın bir şey yapmak zorundasın” Bu da, elde edeceğin şeyin bedelidir.

O halde, senin elde etmek istediklerine ve senin başarına 😊

Barış Ege

Yaşam Koçu-NLP Uygulayıcısı

Merhaba 🙂
Kendine inanman, daha mutlu, başarılı ve refah içinde hissetmen için

Seni üceretsiz e-bülten ailemize katılmaya davet ediyoruz

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Görüşlerini Paylaşmak İster Misin?

Barış Ege - Profesyonel Koç, Yazar, NLP ve Bilinçaltı Uzmanı sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et